happy witch написал(а):Если у кого-то есть мысли по поводу новых факультетов или уже придуманных, пожалуйста пишите
Я тут розмірковую: треба ж як теорію, так і практику.
І ось:
happy witch написал(а):второй - магии, ритуалам, обрядам всяким, заклинаниям, суевериям и всему в таком духе.
Магія. Ось що про неї сказав мії тлумачний словник:
1) Сукупність засобів та обрядів, пов'язаних з віщуванням, вірою в уміння людини викликати надприродні явища; чаклунство, чарівництво.
•• Біла магія — чаклунство з допомогою небесних сил. Чорна магія — чаклунство з допомогою пекельних сил; чорнокнижництво.
2) Щось загадкове, незрозуміле.
Вже одну магію у другому значенні можна виносити як окремий підфакультет "паранормальні явища". Туди, до речі ще забобони добре вписуються як предмет. Ритуали та обряди - це теж окремо інший підфакультет. І туди ж додати магію у першому значенні, закляття, "сглаз" (українською такого слова, здається нема
) тощо. А ці два підфакультети будуть складовими факультета. Тому що для предмета - це занадто великі шматки, які краще більш подробити, для факультета - занадто мало, хоча, хто його знає.
Це я тільки почала розмірковувати. Якщо тема ще актуальна, давайте її обговорювати, бо ідея доволі цікава.
І ще: було б гарно мати чи то предмет, чи то факультет "мистецтво". Тобто про культуру. Адже художнє, музичне та інші мистецтва - це якраз одна з найреальніших магій, які ми бачимо, але не усвідомлюємо.
P.S. Щось мене рознесло