Второе - заранее продуманный финал.
Між іншим, кінець лоста був придуматий ще в першому сезоні Джей Джей Абрамсом. І судячи з реакції більшості фенів на останню серію, краще б вони зняли його по ходу. (хоча як на мене, непогано)
А эти выяснения отношений?) То ты мне нравишься, то уже не нравишься. А вот этого я ненавижу, или люблю... ой я запуталась!)
До речі, чимось "Сутінки" нагадує
Первую серию я смогла осилить только с 3-4 раза.
Тобто це як? Вона була настільки нудною, що ти ніяк не могла додивитись її до кінця?
Каждая серия (или каждый "фейдовый" кусок) заканчивалась так: "ах! о, Боже! что это? кто это? зачем это? что же будет дальше?". А дальше-то ничего интересного и не было. Любая загадка разрешалась как-то банально.
Порівняно все ще не так погано). Я знаю людину, яка після першої серії вгадала продовження серіалу і його кінець.
Когда каждый, от кого слышишь слово "Лост", употребляет его в контексте "Это самый лучший/крутой/офигенный/обалденный/интересный/улекательный сериал в мире", начинаешь надеяться, что это правда.
Так, зрозуміло, відтепер про всі хороші серіали тобі треба казати "Не дивися-недивися-не дивися, це жах, неякісно, сюжету немає" і в такому ж дусі).
А взагалі-то, мені, мабуть, якби треба тепер щось хороше сказати на користь лоста).
Нумер 1: Не варто очікувати багато логіки від серіалу, в якому один з головних персонажів - це чорний дим. Більшість підозрілих штук на кштал підземного люка і т.д. в серіалі були не тільки для розвитку сюжету.
Нумер 2: Стосовно героїв. Я сама майже до всіх великого позитиву не відчуваю. І в такому разі стала в нагоді думка: "А що би ти зробила, якби опинилася на місці цього героя/героїні?" (А взагалі, навіть сама думка, що комусь міг би в перших сезонах сподобатись, скажімо, Саїд має вкрай малу вірогідність).
А ще, звичайно, не варто забувати, що в американців трохи інший менталітет).
Нумер 3 Про розвиток серіалу. Його умовно можна розділити на 4 шматки. 1 - перший і другий сезони: із ними все іде більш-менш нормально. 2 - третій (і частково четвертий) сезон: як помітила Ksana, тут серіал змінюється, доволі різко. Справа в тому, що якщо перші два сезони розповідали про характери і вчинки людей, то в третьому це закінчилося. Третій сезон починає розкривати тему "як характер і вчинки людей змінюють їхню долю". Четвертий продовжує і при цьому плавно перетікає у шматок 3, але я вже знову розбалакалась про лост невідомо навіщо, так що вибачаюсь і замовкаю).